آموزش استانداردهای حسابداری
در حسابداری سازمانها و کسب و کارهای مختلف، موضوع مهم و حائز اهمیت این است که صورتهای مالی به نحوی تهیه شوند که امکان بررسی تطابق آنها به راحتی وجود داشته باشد. به همین دلیل استانداردهایی تحت عنوان استانداردهای حسابداری تهیه و تدوین شده که حسابداران را ملزم میکند بر اساس این استانداردها نسبت به تهیه صورتهای مالی اقدام کنند. این استانداردها معیاری برای تهیه گزارشهای مالی، نحوع محاسبات و بررسی صحت آنها است؛ در واقع آموزش استانداردهای حسابداری و تهیه صورتهای مالی بر اساس این استانداردها باعث میشود که کار رسیدگی به این صورتها راحتتر شود و این موضوع در همه کسب و کارها با رویه یکسان انجام شود.
استاندارد حسابداری چیست؟
نکته مهم در آموزش استانداردهای حسابداری این است که بتوان تعریف دقیق و صحیح از این استانداردها ارائه کرد. استانداردهای حسابداری در واقع مجموعهای از اصول، استانداردها و رویههای مشترک هستند که به عنوان معیار و اساس نحوه حسابداری شناخته میشوند. در واقع این استانداردها تعیین میکنند که حسابدارها باید با چه معیارهای کار حسابداری را انجام دهند. وجود استانداردهای مالی باعث میشود که گزارشهای مالی سازمانها و کسب و کارهای مختلف در هر ابعاد و اندازه و در هر مکان جغرافیایی، بر اساس معیارهای یکسان تهیه و تدوین شوند. به این معنی که یک شرکت حسابداری در کرج، تهران، مازندران و... از معیارها و اصول یکسان برای تهیه گزارشها و صورتهای مالی استفاده میکنند.
اهمیت آموزش استانداردهای حسابداری چیست؟
عدم وجود رویه و معیارهای مشخص در حسابداری یا به عبارت سادهتر نبود استاندارد حسابداری باعث میشود که نحوه حسابرسی کسب و کارهای مختلف، مشکلات زیادی رخ دهد؛ به این دلیل که در این شرایط معیار و رویه مشخصی برای تهیه گزارشهای مالی وجود ندارد و همین امر باعث میشود که رسیدگی و بررسی این گزارشها بسیار سخت شود. همین موضوع باعث شده که آموزش استانداردهای حسابداری با هدف رسیدن به وحدت رویه در سراسر کشور از اهمیت زیادی برخوردار باشد.
در صورتی که کسب و کارها بر اساس استانداردهای حسابداری، اسناد و گزارشهای مالی را تهیه کنند، به راحتی میتوانند در آینده به این گزارشها استناد کنند. همچنین وحدت رویه در تهیه گزارشهای مالی این امکان را برای سازمانهای نظارتی فراهم میکنند که بتوانند با استفاده از گزارشهای مالی استاندارد، اطلاعات ارائه شده را مورد بررسی قرار داده و از صحت آنها اطمینان حاصل کنند. در واقع استانداردهای حسابداری هم برای کسب و کارها و هم برای سازمانهای نظارتی از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
هدف استانداردهای حسابداری چیست؟
در مبحث آموزش استانداردهای حسابداری باید به این موضوع اشاره کرد که یکسانسازی گزارشهای مالی اصلیترین و مهمترین هدف این استانداردها است. چهار هدف کلی برای استانداردهای حسابداری در نظر گرفته شده که به شرح زیر است:
- قابل درک بودن روش حسابداری مورد استفاده برای کلیه حسابداران
- تهیه و تدوین گزارشات و صورتهای مالی با قابل مشخص و یکسان
- تدوین قواعد و معیارهای یکسان برای حسابرسی اسناد مالی
- درک راحت گزارشات و صورتهای مالی برای سازمانهای نظارتی، بنگاههای بیرونی و کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی
استانداردهای حسابداری در ایران توسط سازمان حسابرسی کل کشور تدوین و به همه حسابداران و شرکتهای حسابداری در کشور ابلاغ شده است. در حال حاضر 42 استاندارد در کشور مصوب شده است که با توجه به بیاطلاع بودن درصد زیادی از حسابداران از این استانداردها، آموزش استانداردهای حسابداری به منظور ایجاد وحدت رویه در تهیه صورتها و گزارشات مالی سازمانها و کسب و کارهای مختلف از اهمیت زیادی برخوردار است.
در آموزش استانداردهای حسابداری باید به این موضوع توجه کرد که استانداردهای تدوین شده در ایران از اساس و بنیان با استانداردهای بینالمللی یکسان هستند؛ با اینکه استانداردهای بینالمللی حسابداری در سراسر دنیا پذیرفته شده و تا حدود زیادی یکسان است، اما هر کشور بر اساس سیاستهای مالی و شرایط اقتصادی خود، با اعمال تغییرات جزئی در استانداردهای بینالمللی، استانداردها و معیارهای خاص خود را در نظر میگیرد؛ به عبارت سادهتر هر کشور استانداردهای بینالمللی را با توجه به سیاستها و شرایط خود، بومیسازی میکند.
جمعبندی
به منظور ایجاد وحدت رویه در تدوین و تهیه گزارشات مالی در سازمانهای مختلف، قابل درک بودن گزارشات برای همه حسابداران، تهیه گزارشات در قالب یکسان و درک صحیح اطلاعات ارائه شده توسط سازمانهای نظارتی، آموزش استانداردهای حسابداری به حسابداران به منظور دستیابی به این اهداف، باید مورد توجه قرار بگیرد.
:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1